Aivan ensimmäisenä pyydän nöyrimmästi anteeksi, että uuden osan ilmestymiseen on mennyt näin kauan aikaa. Mutta toisaalta, eihän Roomaakaan päivässä rakennettu! Kesä vierähti ohi kuin huomaamatta, mutta vihdoin odotus palkitaan, kun Legacy Montgomeryn 11. osa on ilmestynyt!

Photobucket

Vaikka rakkaus veikin Benjaminilta jalat alta, oli kuitenkin pakko suunnata kohti uusia haasteita. Onneksi naapurin sisarukset Minea ja Mariel van de Luna lähtivät samaan aikaan yliopistoon, joten Benjamin ja Sebastian saivat varsin hyvää seuraa.

Photobucket

Opiskelija-asuntola ei ketään noista neljästä kiinnostanut, joten nuoret päättivät kasata vähäisen omaisuutensa yhteen ja perustaa oman osakunnan. Näin oli Academia Simulumin alueelle, osoitteeseen Pölupolku 15 saatu neljä uutta opiskelijaa täynnä tarmoa.

Photobucket

Minea ja Benjamin kuhertelivat päivät pitkät nelikon talossa, eikä aikaakaan kun myös Mariel ja Sebastian huomasivat kaipaavansa toistensa läheisyyttä. Näinhän siinä usein tuppaa käymäänkin - sisarukset rakastuvat sisaruksiin...

Photobucket

Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana nelikko asutti taloaan ilman ulkopuolisia. Ilmaista pizzaa kannettiin kampukselta kotiin lähes päivittäin, ja aamiaisella nuorilla oli tapana kerrata edellisen päivän tapahtumia.

Photobucket

Ensimmäisen lukukautensa koko nelikko suoritti läpi huippuarvosanoin, joten vihdoinkin osakuntataloa saatiin hieman kohennettua stipedirahojen turvin. Myös pääaineet tuli valittua remontin lomassa. Sebastian päätyi matematiikkaan, Benjamin historiaan. Tytöillä taas Minean kiinnostus suuntautui fysikkaan ja Marielin valtio-oppiin.

Photobucket

Ahkeran opiskelun lomassa talossa sattui myös erilaisia kommelluksia vuoden mittaan. Välillä ilmassa oli myös pientä pakokauhua, varsinkin kun keittiössä syttyi tulipalo ruoanlaiton ohessa. Eipä tainneet paahdetut leivokset sillä kertaa päätyä lautasille asti...

Photobucket

Myös ilonaiheita opiskelun aikana oli tarjolla rutkasti. Näistä ensimmäinen syntyi, kun Benjamin eräänä päivänä polvistui vakavana Minean eteen sormusrasia kädessään. Eipä tainnut tyttö ihan näin nopeasti kosintaa odottaa, mutta suostui kuitenkin tulevaksi rouva Santalaksi.

Photobucket

Kihlajaisten iltana pariskunnan suhde sai täydennyksensä, kun Benjamin vei morsiamensa makuuhuoneen puolelle vällyjen alle peuhaamaan...

Photobucket

Osakuntataloille tuttuun tapaan talossa kävi välillä aikamoista vilskettä. Tappeluiltakaan ei vältytty, kun yliopiston maskotti Ursula Toivakka ja cheerleader Vilja Rantti ottivat oikein kunnolla yhteen. Talon asukkaat tietysti kannustivat suosikkejaan tappelun edetessä.

Photobucket

Opiskelujen lomassa myös Sebastianin ja Marielin suhde syveni pikkuhiljaa. Kihloja ei vielä tässä vaiheessa ajateltu, mutta kiihkeitä suudelmia talossa nähtiin puolin jos toisinkin päivittäin.

Photobucket

Vihdoinkin talvi! Eräänä iltana lumi peitti koko yliopiston alueen ja siitäkös nuoret innostuivat! Varsinkin Minea viihtyi ulkona lumiukon parissa useammankin tunnin.

Photobucket

Treffeilläkin parit ehtivät tentteihin lukemisen välissä käymään. Eipä aikaakaan, kun talosta löytyi jo parikin unelmatreffeistä muistona ollutta ruusukimppua.

Photobucket

Osakuntatalon varat senkun kasvoivat, kun kaikki neljä suorittivat lukukauden toisensa jälkeen huippuarvosanoin. Vihdoin ja viimein oli varaa rakennuttaa talon pihaan upea uima-allas, ja siihen viereen tietysti paljon hupia antava liukumäki.

PhotobucketPhotobucket

Täytyyhän sitä joskus ehtiä vähän pelleilemäänkin! Varsinkin Sebastian ja Mariel olivat varsinaisia valokuvaajia, ja napsivat toisistaan kuvia useampaankin otteeseen.

Photobucket

Yhtäkkiä nelikko huomasi, että opiskelut olivat edenneet jo viimeiseen vuoteen, eikä osakuntatalossa vieläkään ollut muita asukkaita. Kiirehän siinä meinasi tulla, jos aikoi talon pitää pystyssä tuleviakin opiskelijoita varten. Niinpä jokainen tahollaan alkoi suostutella ystäviään osakuntatalon jäseniksi.

Photobucket

Ensimmäisenä "ulkopuolisena" taloon muutti Marielin ystävä Kiia Ponsi, ja pian hänen perässään Sebastianin kaveri Daavid Mahtivähälä. Vipinää alkoi olla, taloa laajennettiin taas ja uusia jäseniä yritettiin hankkia päivittäin.

Photobucket

Vielä ennen valmistumista Sebastiankin päätti sinetöidä suhteensa Marieliin. Niinpä eräänä iltana nuorimies polvistui mielitiettynsä eteen ja pyysi tätä vaimokseen. Kosinnasta onnellisena Mariel pujotti sormuksen sormeensa ja vastasi myöntävästi.

Photobucket

Ohi on! Neljän opiskeluvuoden jälkeen koko nelikko valmistui huippuarvosanoin. Osakuntataloa pystyssä jäivät pitämään Kiia Ponsi, Daavid Mahtivähälä, Konrad Jalovainen ja Bertil Rahala. Benjamin, Minea, Mariel ja Sebastian jättivät haikein mielin osakuntatalon taakseen ja palasivat kotikaupunkinsa Avonleaan. Saa nähdä, vieläkö Pölypolku 15 pääsee näkemään lisää Montgomeryn suvun jälkeläisiä tulevaisuudessa...